Have inspiration

Have inspiration – find inspiration til store og små haver

Haven skal være et sted, hvor der er plads til afslapning, og hvor der ingen bekymringer skal være. Her på siden, giver vi dig råd til indretning af din have. Hvad enten du har en stor have eller en lille forhave, så finder du haveinspiration for enhver smag lige her samt gode råd til haven, som du selv kan gå i gang med.

eco-warrior-princess-TsOeGUwWzWo-unsplash.jpg
neonbrand--rl4m0icZo4-unsplash.jpg (1)

Er du til en prydhave eller nyttehave?

Er du mere til det blomstrende og farvestrående, hvor alt er en fryd for øjet, eller er du til det praktiske, hvor man kan nyde af det, man dyrker? Til dig som har lidt mere plads at lege med, kan med fordel gå i gang med at lege lidt med stilen af din have.

Prydhaven er for dig, som går op i æstetik

Prydhaver stråler af farver, smukke forskellige blomster og de dejligste dufte, som er med til at tiltrække insekter, der er mere end gavnlige for dine blomster. Er du til en smuk prydhave, kan du med fordel vælge forskellige slags og forskelligfarvede blomster, som giver din have et større udtryk.

Det kan både være den romantiske have, hvor haven stråler af velduftende smukke planter i forskellige farver og former, men også den vilde have, som består af naturlige planter, som har lov til at brede sig.

annie-spratt-VviNSpJuGj0-unsplash.jpg

Tip til prydhaven: Få større og flottere blomster med organisk gødning.

markus-spiske-4yK8iDaWnm8-unsplash.jpg (1)

Nyttehaven er for dig, som elsker at spise af haven

Nyttehaver stråler af spiselige bær og planter, og rummer kun hygge og afslapning. I en nyttehave kan du plante alt, hvad hjertet begærer. Der er et væld af lækre bærbuske, som du kan vælge imellem.

Der er både ribs, brombær, hindbær, tyttebær, jordbær og mange flere. Du kan også vælge imellem mange forskellige basisgrønsager til din nyttehave. Det kan være kartoffel, gulerod, kål og flere, som passer rigtig godt til klimaet herhjemme.

Tip til nyttehaven: Skal du plante frugttræer, så plant dem først, da det tager længere tid, før de giver noget. Herefter kan du planter dine bærbuske.

Have inspiration til små haver

Er du så heldig at have enten en rækkehushave, parcelhushave eller kolonihave – mange har små haver, og man kan faktisk godt have plads til både blomster, bær og et hyggeområde i små haver. Med en mindre have er det en fordel at plante i farver af mindre omfang, og leg gerne lidt med forskellige små træer. Vælg et par farver, og gå med det.

Derudover kan du plante i krukker, da de nemt og hurtigt kan flyttes rundt. Du kan også give din have flot liv med plantekasser med både farverige blomster og krydderurter.

neslihan-gunaydin-BduDcrySLKM-unsplash.jpg

Tip til små haver: Minimer græsplænen og gør plads til bede.

Åbningstider i din lokale Dagli’Brugsen

Er det tid til at give haven nyt liv med blomster og bær? Så gå på opdagelse i Dagli’Brugsens tilbudsavis, hvor vi altid har gode tilbud til dig. Hvad enten du er på udkig efter nye frø, blomster eller en lækker frokost til nydelse i haven, så er det til at finde i Dagli’Brugsen.

Gå på opdagelse i vores tilbudsavis, hvor vi hver uge har gode tilbud.

Find åbningstider i din lokale Dagli’Brugsen her.